Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Косуърт се готви за завръщане в F1

Косуърт се готви за завръщане в F1

66
0
Косуърт

Косуърт се готви за завръщане във Формула 1 като доставчик на задвижващи системи, съобщава motorsport.com. Компанията участва в последната среща на производителите на двигатели и тези, които имат намерение да се включат в Гран при като такива в бъдеще.

Тя бе във връзка с изготвянето на план за това какви ще бъдат двигателите във Формула 1 от 2021 г. Сегашните 1.6-литрови хибридни турбомотори ще са в сила до 2020 г. 

Косуърт за последно бе част от Формула 1 през 2013 г., като доставяше двигатели за екипа на Маруся в последния сезон на атмосферните 2.4-литрови V8 мотори. Идеите в бъдеще агрегатите да са по-опростени и евтини с хибридна система е привлякла Косуърт да стане част отново от Гран при. Компанията има 176 победи в историята като доставчик на мотори.

Изпълнителният директор на Косуърт Хал Рейсигер заяви, че е оптимистично настроен от посоката, в която се върви относно правилата за моторите след 2020 г. Освен това е имало и позитивни разговори с отборите, което го е убедило да започне да заделя ресурси за проект във Формула 1.