Начало Други Дитер Гас ще оглави Ауди Спорт от 1 януари 2017 г.

Дитер Гас ще оглави Ауди Спорт от 1 януари 2017 г.

40
0

Дитер Гас ще оглави Ауди Спорт от 1 януари 2017 г. Той ще поеме поста от доктор Волфганг Улрих, който бе начело в спортния департамент на компанията от Инголщад в продължение на 23 години. Доктор Улрих ще остане като съветник до края на 2017-та.

Гас се върна в Ауди през 2012 г. Улрих го убеди с идеята да го подготви за свой наследник. Двамата ръководиха екипа през следващите пет години и планираната промяна ще се състои след по-малко от две седмици. Понастоящем основните проекти на Ауди Спорт включват Формула Е и DTM.

„Дитер Гас ще преведе Ауди Спорт през предстоящата фаза на промяна и ще продължи да пише историята на успехите ни в автомобилния спорт”, заяви доктор Улрих. „Той познава екипа така, както малцина го познават. Работи при нас от ноември 1994 до март 2001 г. като инженер – първоначално при супер туринг колите, а след това върху програмата за нови спортни прототипи. След това заемаше лидерски позиции във Формула 1 в продължение на 11 години. През този период натрупа огромни познания, от които Ауди Спорт има полза от момента на връщането му през 2012 г. Сега Дитер прави тази следваща, внимателно планирана стъпка. Ще му помагам в новата роля като съветник, но няма да участвам в оперативната страна на бизнеса. Знам, че спортната програма на Ауди е в добри ръце с Дитер Гас.”

Той допълни, че 23-те години начело на Ауди Спорт са били невероятни за него, изпълнени с огромни успехи и възможности да работи с невероятни хора.

„Доктор Улрих постигна изключителни успехи през дългия период, в който оглавяваше Ауди Спорт. Работа с партньорски екипи в безброй шампионати, 13 победи в 24 часа на Льо Ман, безброй титли в DTM. Трябва да спомена и развитието на клиентския отдел в спортния департамент, както и новия, модерен център в Нойбург. Кариери като неговата са много редки в автомобилния спорт”, сподели от своя страна Гас.