Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Джеймс Кий удължи договора си с Торо Росо

Джеймс Кий удължи договора си с Торо Росо

79
0
Джеймс Кий

Джеймс Кий удължи договора си с екипа на Торо Росо и ще остане във Фаенца поне за още 1 година. 45-годишният британец е технически директор на тима от 2012 г.

Засега не се съобщава за колко години е новият контракт на Кий, който имаше важна роля за привличането на опитни специалисти в тима в последните месеци.

„Много съм доволен да продължа да работя с Торо Росо и да остана част от семейството на Ред Бул, каза Кий. – Това е отбор, към който имам голям респект, и се забавлявах да работя в него за последните 5 години. нямам търпение да продължим нашия проект в бъдеще.

Бих искал да благодаря на Франц Тост и Ред Бул за тяхната продължаваше подкрепа и доверие към мен. Имаме още работа за вършене и няма търпение да направим следващите стъпки с Торо Росо към нашите цели.“

Кий стана част от Формула 1 през 1998 г., когато започна да работи в Джордан. Той остана в екипа при преобразованията му в Спайкър, Мидланд и Форс Индия, където бе до 2009 г. През 2010 г. той стана част от Заубер, където работи до февруари 2012 г. От септември Кий се присъедини към Торо Росо.

„Във времето, прекарано при нас, Джеймс доказа, че може да направи разликата, водейки техническата част в тима, каза спортният шеф на тима Франц Тост. – Той не само произведе шасита, които бяха високо оценени в падока, но и показа мениджърски умения, с които успя да вземе най-доброто от всеки технически департамент.“