Начало Рали Димитър Илиев на 20-то място в света сред пилотите на автомобили S2000

Димитър Илиев на 20-то място в света сред пилотите на автомобили S2000

141
0
2011,Димитър Илиев,рали България

Димитър Илиев, беше класиран на 20-то място в света в престижната Световна рали класация (World Rally Ranking) за автомобилисти, които се състезават с коли S2000. Класацията се прави от Международната асоциация на рали състезателите IRDA, а Димитър Илиев беше в пряка конкуренция със 196 пилоти от цял свят.

Водачът в българския шампионат до момента се класира на много добро място и в общата световна рали класация. В нея той заема 38-ма позиция, като в класацията участват над 2 000 пилоти, състезаващи се с всички класове автомобили. Янаки Янакиев, е на 37-мо място в класацията за навигатори.

Класирането се изчислява чрез точкова система, базирана на важността, спортната трудност и резултатите на състезателите от цял свят, които участват във включени в спортния календар на FIA ралита. Световната рали класация се изчислява от компютърна система, която определя базов резултат в зависимост от цялостното класиране на състезателя. То се коригира с коефициенти, отразяващи важността, трудността и дължината на всяко рали.

„Радвам се, че попаднах в 20-тицата на Световната рали класация. Това е признание за мен и ще ми даде още по-голям стимул да се представя максимално добре на предстоящите състезания“, каза Димитър Илиев.

В момента петкратният рали шампион на България се подготвя усилено със своята Шкода Фабия Супер 2000 за предстоящото след броени дни рали Сливен. Новото в тазгодишното издание е включването на допълнителен, специален етап в рамките на град Сливен. Специалният етап ще бъде откриващ за състезанието, а трасето е разположено до стадион „Хаджи Димитър“. През последните десет години Димитър Илиев е печелил рали Сливен общо три пъти.