Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доменикали бе превърнат в изкупителна жертва, заяви бивш шеф на Ферари

Доменикали бе превърнат в изкупителна жертва, заяви бивш шеф на Ферари

44
0
Стефано Доменикали
Стефано Доменикали, снимка Ферари

Стефано Доменикали е жертва на обстоятелствата и е жалко, че загуби поста си във Ферари, смята бившият шеф на тима на Скудерията Чезаре Фиорио.

Доменикали подаде оставка и напусна, веднага след което начело на екипа бе назначен Марко Матиачи. Фиорио, който ръководи легендарния италиански тим точно преди идването на Жан Тод, е на мнение, че смяната е изкуствена.

Срамота е, че Доменикали беше превърнат в изкупителна жертва по тази начин. Ситуацията е много сходна с тази на Алдо Коста преди него – обясни Фиорио пред Спийд Уийк. – Подобен поглед върху нещата е прекалено опростен. Не са анализирани реалните причини за успехите и провалите.

Матиачи от своя страна призна още по време на първия си медия брифинг в Китай, че тепърва ще усвоява тънкостите на спорта. Според Фиорио той има нужда от време. Същото заяви на пистата в Шанхай и Фернандо Алонсо в първите си коментари за новия шеф на тима.

80% от управленските решения са подобни, независимо от индустрията. Само 20% изискват познания и опит в конкретната среда. Матиачи ще придобие достатъчно такива. В крайна сметка можем да кажем, че сезон 2014 г. принадлежи на Мерцедес – допълни Фиорио.