Начало Рали Двама българи в топ 3 на рали Сибиу, Жеков води в Hyundai...

Двама българи в топ 3 на рали Сибиу, Жеков води в Hyundai Racing Trophy

48
0

Двама българи са в топ 3 след първия ден на рали Сибиу, което се явява първи кръг от националния шампионат на България. Това са Николай Златков с навигатор Петко Манолов със Субару Импреса STI, които след една отсечка са втори в общото класиране и се намират на 13 сек зад лидера Дан Гъртофан с Шкода Фабия R5.

Трети са Мартин Сурилов/Здравко Здравков с Мицубиши Лансър Ево 9. Последните са на 2 сек зад Златков. В петицата е и друг български екипаж Пламен Стайков/Давид Кварсцхелия (Мицубиши Лансър Ево 9), които изостават на 16.8 сек от водача.

При едномарковия шампионат Hyundai Racing Trophy с автомобили Хюндай i20 Coupe начело е Васил Жеков, който е 29–и в генералното класиране, и изпревари само с 0.7 сек Григор Григоров. Поназад са Христо Геров, Мирослав Ангелов и Симеон Симеонов.

Фаворитът в надпреварата Симоне Темпестини с Форд Фиеста R5 удари стена още в началото на етапа и повреди окачването си, което го принуди да спре (на втората снимка).

Втората отсечка за деня, която трябваше да се проведе по програма, беше отменена заради невъзможността трасето да бъде почистено на време преди смрачаване след катастрофата на 3 екипажа в първия пробег. Сред тях бяха Адриан Миня с Рено Клио, Богдан Молдован с Фиат Стило и българския екипаж Дилян Станков/Младен Карчев с Рено Клио.