Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун: Доброволно плащам данъци в Швейцария, защото там не пилеят парите

Екълстоун: Доброволно плащам данъци в Швейцария, защото там не пилеят парите

82
0
Бърни Екълстоун

Бърни Екълстоун заяви, че доброволно плаща данъци в Швейцария и не е в страната заради облекчения режим на удръжки към пребиваващи там богати чужденци.

Англичанинът, който тази седмица навърши 84 години, има имот в Гщаад (кантон Берн). В Швейцария той има възможността да плаща данък върху годишните си разходи за живот, а не върху приходите си. Подобни договорки с швейцарските власти имат редица богати хора, предпочитащи да живеят там именно заради по-ниските вноски към държавата за разлика от тези в родните им страни.

В интервю за Тагес-Анцайгер Бърни обяснява, че има дом и в Лондон, където също плаща данъци. Личното му състояние се изчислява на над 2,5 милиарда долара (според някои изчисления е близо 3 милиарда).

– Мога да ви кажа, че плащам сериозни данъци и в двете страни – заяви Екълстоун.

На въпрос защо и в двете при положение, че има законодателство, позволяващо да го прави само в едната, той отговори, че знае за това споразумение и продължи:

– Доброволно и с радост плащам данъци в Швейцария, защото знам, че в Швейцария тези пари не се пилеят.

Бърни отпразнува 84-ия си рожден ден с вечеря в Лондон, на която бяха съпругата му Фабиана, дъщеря му Тамара със семейството си (включително седеммесечната София). След това управляващият търговските права на Формула 1 трябваше да отпътува за САЩ. Той бе поканен в Лас Вегас, където да се запознае с проект за организиране на състезание по улиците на града. След това е Гран при на САЩ на пистата до Остин в Тексас, в която ще участват само 9 отбора, след като Катерам и Маруся бяха поставени под управление на синдици.