Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун поканен в Лас Вегас, за да обсъди варианта за F1 старт...

Екълстоун поканен в Лас Вегас, за да обсъди варианта за F1 старт там

40
0
Бърни Екълстоун

Бърни Екълстоун бе поканен на посещение в Лас Вегас, за да се срещне с хората, желаещи да организират старт от Формула 1 по улиците на прочутия американски град. Лично управляващият търговските права на спорта обяви това, след като по-рано тази седмица разгласи дискусиите си за още една надпревара в календара.

Проектът бил в напреднал стадий. Архитект Херман Тилке, който създаде абсолютно всички нови трасета, влезли в шампионата от 1999 г. насам, вече е бил на посещение в Лас Вегас, за да прецени вариантите за конфигурация. Следващата стъпка е посещение на Бърни, което щяло да се състои преди Гран при на САЩ (състезанието е в Остин, Тексас) другия уикенд.

– В Лас Вегас има консорциум, който изрази желание да организира състезание. Много са сериозни и искат да отида там на път за Тексас, така че ще видим – заяви Екълстоун, цитиран от Аутоуийк.

Той допълни, че групата не включва казино импресариото Стив Уин или съоснователя на авангардния „Сирк дю Солей” Ги Лалиберте. Последният е сериозен фен на Формула 1 и посещава поне един-два старта годишно. Компанията му има осем шоупрограми в Лас Вегас. Уин и Лалиберте са лични приятели на Бърни, но той бе категоричен, че не са сред организаторите на новия проект.

Твърди се, че провеждането на Гран при в Лас Вегас е в съответствие с политиката на градската управа да търси нови туристически атракции заради спада в приходите от хазарт. През 2013 г. оборотът на прочутата Стрип възлиза на 6,5 милиарда долара и е с 300 милиона по-малко в сравнение с пика от $6,8 млрд. през 2007 г.