Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ериксон и Насър искат да бележат точки през 2015 г.

Ериксон и Насър искат да бележат точки през 2015 г.

56
0

Маркус Ериксон и Фелипе Насър ще са новите пилоти в екипа на Заубер. Шведът, който дойде през зимата от екипа на Катерам, е оптимистично настроен относно своето ново предизвикателство. Целта, която той ще преследва през 2015 г. ще е често влизане в точките.

„Аз съм изключително щастлив да бъда част от екипа на Заубер“, заяви Ериксон на представянето на С34. „След един тежък сезон всички в отбора искаме отново да постигнем напредък и да намерим място в средата на класирането, така както е било и в миналото. Що се отнася до мен, искам да натрупам още опит и да се утвърдя като пилот във Формула 1.

Винаги е много трудно да си поставяш конкретни цели в Гран при, защото всичко много зависи и от техниката. За нас е ясно обаче, че искаме да сме редовно в точките.

Като цяло моето попадане в моторните спортове е доста случайно. Семейството ми не бе запалено по тях. Когато бях на осем години обаче отидохме в един търговски център, където имаше картинг писта. Исках да опитам и успях да ги убедя да ми разрешат да покарам.“

Останалото както се казва е история. Ериксон отива в японската Формула 3, която успява да спечели, а като награда за това тества Формула 1 кола на Браун на Херес.

„Това бе невероятно преживяване и ме убеди в правотата на избора ми да се насоча към Формула 1. През миналата година успях да карам С33 на тестовете в Абу Даби, което бе чудесно. Още тогава започнахме работа с екипа и се надявам заедно да бележим успехи през 2015 г.“

Неговият колега, бразилецът Фелипе Насър, ще направи своя дебют във Формула 1 през 2015 г.

„Със сигурност в първата си година ще трябва да науча много неща“, убеден е Насър. „Не на последно място това важи и за някои трасета, на които още не съм карал.“

През миналата година Насър бе тест пилот на Уилямс, което му помогнало да успее да придобие известен опит с колите от Формула 1. Сега той бил готов за следващата стъпка в кариерата си.

„Радвам се, че ще мога да използвам моя опит от 2014 г.“, продължава бразилецът. „Надявам се заедно с отбора да постигаме успехи, като такива за нас ще са влизанията редовно в точките през 2015 г.“

Насър за първи път се сблъсква с моторните спортове когато е на седем години. Това обаче не е случайно, защото неговият чичо е автомобилен пилот и участва в британската Формула Форд през 80-те.

„Когато той се завърна в Бразилия заедно с баща ми основаха Формула 3 отбор“, обяснява 22-годишният пилот. „С удоволствие играех и футбол, но когато за първи път се качих в картинг изпитах невероятно чувство.“

Насър минава през Формула BMW, а от 2012 г. кара в GP2, където през миналата година завърши на трето място. Той има и много интересно хоби, което му помага да балансира между професионалния си и личния живот.

„Винаги трябва да има баланс между двете и за това много ми помага риболова, който ми дава възможност да се отпусна и да прекарам повече време с приятелите си.“

Трети пилот на швейцарците през тази година ще е Рафаеле Марсиело, който през 2013 г. спечели европейската Формула 3, а през миналата година кара в GP2.

„Щастлив съм да бъда част от екипа на Заубер, един отбор с много традиции във Формула 1, от който са излезли доста от най-добрите пилоти в спорта през последните години. Сигурен съм, че това е най-доброто място за моята кариера“, обяснява италианецът, който ще продължи да се състезава и в GP2.