Начало Автомобили Единственият Nissan GT-R Nismo в България вече има собственик

Единственият Nissan GT-R Nismo в България вече има собственик

102
0

Над 1000 коня се бяха събрали в едно хале. По-точно конете са 1162 и са само от една гама – NISMO,  на една марка автомобили – Nissan. Тези бързи и мощни коли от гамата NISMO, Nissan България представи пред българските журналисти в ексклузивната атмосфера на летище София.

„Светата троица“ с мощноста включва GT-R NISMO, 370Z NISMO и Juke NISMO RS. Динамика, страст и неспираща амбиция за напреднала състезателна технология лъха от трите модела. Те бяха представени миналата година на автомобилния салон в Париж. Сега вече са у нас, а GT-R NISMO, един от лимитираната серия 50 автомобила, е с български собственик – IT компанията Aossia. В представянето на бързите коли се вкючиха Никол Станкулова и Орлин Павлов, които участват в заснемането на видео „Предизвикателството GT-R”. От днес то се разпространява в интернет пространството.

GT-R NISMO е най-бързият и най-модерен сериен спортен автомобил Nissan. От споменатите три коли в халето, той държи повече от половината сумарна мощност.  GT-R NISMO се задвижва от битурбо 3,8-литров V6 двигател с 600 к.с., който е модифициран от инженерите на NISMO. Комбиниран е с ревизиран аеродинамичен пакет, генериращ допълнителни 100 кг притискаща сила и специално настроено за Европа окачване. Така последният GT-R е най-забележителният от всички създадени досега. Неслучайно държи рекорда за обиколка  от сериен автомобил на легендарната „Нюрбургринг Нордшлайфе“. Новият GT-R NISMO въплъщава перфектно духа на марката NISMO, осигурявайки взимаща дъха динамика.

Истински спортист, дори и на вид, който е въплътил редица дизайнерски и инженерни подобрения спрямо оригиналния модел, е ревизираният 370Z NISMO. Това е най-спортният и най-фокусиран 370Z, който издига в култ спортното шофиране и поставя водача в центъра на екшъна. Новият 370Z NISMO се задвижва от 3,7-литров 6-цилиндров двигател с мощност 344 к.с. Автомобилът има изключителен въртящ момент при ниски обороти и широк мощностен диапазон. 370Z NISMO ускорява до 100 км/ч за само 5,2 сек. Бегачката има двойна ауспухова, която предлага перфектния спортен звук, от който при яка газ ти настръхват косите. 370Z NISMO се предлага само като купе с 6-степенна механична скоростна кутия, има сериозни подобрения по окачването. За да се подобри комфорта на возията, твърдостта на задната пружина и амортисьор е променена. Нови мокети и облицовка под задните калници допълнително намаляват шума от търкалянето на гумите.

Първите модели Juke NISMO RS вече са в ръцете на собствениците си от Европа. Тази кола е лицето на иновативния подход на Nissan към динамичното шофиране. С повече мощност, по-остра настройка на шасито, по-мощни спирачки и допълнително оборудване, в сравнение с Juke NISMO. Новият RS е най-екстремната и фокусирана версия на най-награждавания кросоувър в историята на Nissan. Разработен на база богатия опит на NISMO в автомобилния спорт, NISMO RS има с 1,6-литров DIG-T двигател, който генерира 218 к.с. (160kW), докато въртящият момент, с механична трансмисия и версия с две задвижващи колела, е 280 Нм. 2WD моделите са с добавен механичен диференциал с ограничено приплъзване (LSD) върху предната задвижваща ос, докато 4х4 моделите са оборудвани стандартно с модерната Torque Vectoring System на Nissan, заедно с Xtronic трансмисията на Nissan, 250 Нм и стандартни планки за смяна на скоростите от волана. Каросерията на Juke NISMO RS е подобрена, за да се увеличи здравината на усукване. Спирачната система е подобрена и с по-големи дискове, спрямо стандартния NISMO модел. Ревизирани са пружините и амортисьорите.