Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун предложи авансови плащания на Заубер, Форс Индия и Лотус

Екълстоун предложи авансови плащания на Заубер, Форс Индия и Лотус

58
0
Бърни Екълстоун

Бърни Екълстоун предложи авансови плащания на Заубер, Форс Индия и Лотус, за да помогне на по-малките отбори във Формула 1 в трудната за тях икономическа ситуация. Става дума за по-ранен трансфер на част от средствата, които им се полагат от приходите в спорта за предходния сезон.

„Бърни разбира с какви препятствия се сблъскахме всички през зимата, тъй като доставчиците пострадаха сериозно от проблемите с Маруся и Катерам”, обясни заместник-шефът на Форс Индия Боб Фърнли пред Ройтерс. „По принцип успяваме да наваксаме (с плащанията) в началото на зимата, но сега те не могат да си го позволят. Той предложи да вземем аванс и по този начин да оправим нещата. Това би ни помогнало в огромна степен.”

Форс Индия се забави с конструирането на новия си болид VJM08. Болидът на отбора от Силвърстоун излезе на писта чак в последната предсезонна сесия (във вторите тренировки екипът участва с модифицирана миналогодишна кола). Тимът използва услугите на външни фирми в опит да контролира разходите.

Представители на Форс Индия, Заубер и Лотус се срещнаха с Екълстоун през миналата седмица. Тези екипи настояваха и през 2014 г. за промяна в схемата на разпределението на приходите във Формула 1. Такава промяна няма, но 84-годишният англичанин, който управлява търговските права на спорта, се опитвал да им помогне. Според британския вестник Таймс той е обещал да преведе на трите отбора по 10 милиона долара до края на седмицата.