Начало Други Eneos Cup с първи старт на писта Дракон

Eneos Cup с първи старт на писта Дракон

146
0

В края на тази седмица на писта Дракон ще бъде поставено началото на съвместния проект на пловдивския клуб КА-2 Рейсинг Тийм и “Омникар България”, който носи името „Eneos Cup“. Надпреварата, в която ще стартират осем еднакви автомобила ще започене в събота, когато ще се проведът тренировките за време, които ще определят стартовата решетка за първото състезание в неделя.

Пилотите ще имат на разположение три тренировки, по 20 минути всяка, в които ще могат да запишат най-бързо време. Стартовата решетка за първото състезание в неделния ден ще е подредена според постигнатите на-добри резултати в събота, а във второто състезание пилотите ще се подредят в обратен ред на класирането от първото състезание.

В първото състезание от “Eneos Cup” ще стартират осем състезатели с напълно еднакви автомобили. Те ще се състезават с Audi A4, снабдени с 1.8 литрови турбо двигатели, а мощността им ще бъде близо 190 к.с. До края на годината автомобилите ще се увеличат с още един, а целта на организаторите е през следващия сезон те да бъдат 16.

Началото на “Eneos Cup” ще бъде проведено съвместно с втория кръг от „Купа Дракон“. Двата манша на състезанието ще бъдат с дължина от по 8 обиколки всеки, което е малко над 16км. Пилотите, които ще вземат участие ще бъдат обявени непосредственно преди тренировките в събота.

Ето и пълната програма на „Eneos Cup“:

Събота:
11:30ч. – старт на тренировките за време
Неделя
11:00ч. – Първи манш
13:50ч. – Втори манш
18:40ч. – Награждаване