Начало Автомобили EV Concept, вдъхновен от NSX е готов за „Charge Up“ на Пайкс...

EV Concept, вдъхновен от NSX е готов за „Charge Up“ на Пайкс Пик

49
0

Honda прави атака с изцяло електрически EV Concept, вдъхновен от NSX в клас Electric Modified Class на планинското състезание Пайкс Пик за тази година. EV Concept е следващата еволюция на експерименталната, изцяло електрическа 4-моторна задвижваща система Super Handling All-Wheel Drive™ (SH-AWD®), която миналата година спечели Пайкс Пик в клас Challenge Exhibition. 

Пилот на концепта ще бъде Тецуя Ямано, който миналата година бе зад волана на прототипа, базиран на CR-Z и спечелил победата в класа. Задвижващата система произвежда три пъти повече от тази на електрическия прототип през миналата година. Сега тя е поставена в тялото на NSX. Ямано казва: „Ние правихме настройки на колата няколко седмици в Пайкс и постигнахме голям прогрес. За нас е чест да участваме в историческата, юбилейна надпревара на състезанието, което се следи от милиони фенове по целия свят.“

Развитието  системата 4-Motor

Honda R&D развива своята технология „super handling“ (супер управление) повече от 20 години, като целта е постигане на идеалното управление на автомобила. Чрез прилагането на отделна Twin Motor Units (TMU), „мозъците“ на Sport Hybrid SH-AWD въздействат върху всяка ос. Acura постигна независимо разпределение на въртящия момент на 4-те  колела. Въз основа на наученото от състезанието миналата година, екипът разви системата за управление на задвижването за по-прецизно подаване на тяга на всяко колело. 

Уникалната технология Sport Hybrid SH-AWD на Acura използва характеристиките на най-висока чувствителност на ускорение и регенерация на предаване на въртящия момент от електрическите двигатели за задвижването на NSX. Системата дава идеални характеристики на управление в различни ситуации на пътя, чрез координиране на всички динамични системи, включително електронното серво управление (Electronic Power Steering (EPS), Асистент за стабилността на автомобила (Vehicle Stability Assist (VSA) и Sport Hybrid SH-AWD.

Със своите високотехнологични електродвигатели, предаващи въртящ момент на 4-те колела,  EV Concept е много подходящ за нуждите на 156-те завой, които са по трасето на Пайкс Пик.