Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел недоволен повече от себе си, отколкото от колата си

Фетел недоволен повече от себе си, отколкото от колата си

54
0
Жул Бианки

Себастиан Фетел не бе доволен от представянето си в първите свободни тренировки за Гран при на Испания. Четирикратният световен шампион остана четвърти в класирането – зад съперниците от Мерцедес и съотборника си Кими Райконен.

„Днешните условия бяха доста сериозно предизвикателство. Не бях напълно доволен, тъй като смятам, че не показахме реалната си скорост – не успях да я достигна. В същото време усещах, че колата е бърза, следователно просто трябва аз да се справя. Мисля, че всички имаха проблеми днес. Не знам кой има повече новости, но според мен от значение е чий са най-добрите”, обясни Фетел.

Германецът допълни, че не е успял да намери добър ритъм на пистата. Сравни изживяването си на пистата с усещането, че не е капитан на собствения си кораб: „На моменти някой друг го управляваше и се надявам утре, който и да е той, да е изчезнал.” Според него битката в събота и неделя отново ще е между Мерцедес и Ферари.

Кими Райконен бе обичайно лаконичен след тренировките.

„На пистата бе доста ветровито и хлъзгаво. Но ситуацията бе еднаква за всички. Освен това през първия ден разузнаваш трасето и след това работиш от тази отправна точка. Времената от днешните тренировки не показват кой знае какво. Поне следвахме програмата си, опитахме различни неща. Нормално е условията да са други в сравнение със зимните тестове – температурите са по-високи”, каза финландецът.