Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Формула 1 не се е променила много, смята Маса

Формула 1 не се е променила много, смята Маса

55
0
Маса

Фелипе Маса не смята, че Формула 1 не се е променила много спрямо това, което е била преди 15 г. По думите на бразилеца днес се правят също толкова изпреварвания на пистата, колкото и когато той е влязал в шампионата през 2002 г. Този сезон в спорта навлязоха в сила новите по-широки болиди с по-големи гуми. Всички пилоти увеличиха тренировките си, за да са в достатъчно добра физическа форма, но според Маса това не е голяма промяна и всъщност шампионатът е като преди.

„Когато аз започвах, изпреварванията бяха много трудни, нямахме DRS и всички се оплакваха за едно и също, заяви Фелипе. – Казваха: „Трябва да изпреварваме повече“ или „Не можем да следваме отблизо другите колите“, „Топ отборите имат повече пари от останалите тимове“, „Твърде скъпо е“. И каква е разликата сега? Аз не виждам особена промяна. Може би тогава отборите са харчели още повече пари от сега, но разликата между най-добрите и най-слабите пак беше огромна, като е и днес. Но това е Формула 1.

Надяваме се, че в бъдеще ще се промени, но в момента не виждам особена разлика. Колите са по-различни, но начинът, по който караш, и това, което влагаш в колата, начинът, по който се опитваш постоянно да извлечеш най-доброто – си е същото. Просто типът болиди е друг, правилата, гумите и двигателите са други. Но за да си Ф1 пилот, трябват да си най-силният и да вадиш най-доброто от колата и това винаги е било така.“