Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел и Алонсо подкрепиха въвеждането на halo

Фетел и Алонсо подкрепиха въвеждането на halo

45
0

Лидерът в шампионата Себастиан Фетел и Фернандо Алонсо подкрепиха въвеждането на halo във Формула 1 от следващия сезон като предпазно средство за кокпита.

Преди седмица ФИА обяви, че ореолът става задължителен от 2018 г. като част от правилата, отнасящи се за сигурността. Устройството бе въведено, въпреки че 9 от 10-те отбора в шампионата гласуваха срещу него.

„Не съм фен на щита, който тествах на Силвърстоун, заради намалената видимост, заяви Фетел. – Ореолът също имаше ефект върху това, което виждаме. Него го тествахме миналия сезон. Но това, което се въвежда, е с цел за да ни защити и предпази. Не трябва да пренебрегваме този факт.“

„Подобно нещо можеше да спаси живота на няколко пилоти в моторния спорт в инцидентите през последните 10-15 г., коментира от своя страна Алонсо. – Това е най-ефективният начин да бъде защитена главата на пилота. Не ме интересува какъв е външния вид на устройството и дали изглежда добре. Важното е то да върши работа.“

Нико Хюлкенберг от Рено обаче заяви, че продължава да не бъде привърженик на halo. Според него то не е нужно, тъй като сигурността в спорта е достатъчно напреднала и продължава да се развива във всички аспекти. Той даде за пример въжетата, които държат гумите към болида, които всяка година става все по-здрави и надеждни.