Начало Formula E News Формула Е: Боно Хюис спечели в Лас Вегас и взе $200 000

Формула Е: Боно Хюис спечели в Лас Вегас и взе $200 000

35
0

Пилотът на Фарадей Фючър Драгън Рейсинг Боно Хюис спечели победата в първата по рода си надпревара на симулатори в Лас Вегас. В надпреварата участваха всички пилоти от Формула Е и 10 състезатели, избрани след квалификации. Хюис надделя и прибра 200 000 долара от наградния фонд, както и още $25 000 за спечелването на полпозишън.

Надпреварата се проведе във Венецианския хотел в Лас Вегас, като бе част от събитията около 50-ото издание на изложението за потребителска електроника (CES). Сред зрителите бе и президентът на ФИА Жан Тод.

„Първото е-състезание в Лас Вегас бе огромен успех”, отбеляза главният изпълнителен директор на Формула Е Алехандро Агаг. „Вълнуващо е, че шампионатът ни стана част от CES – най-голямото и влиятелно технологично шоу в света. Мисля, че това може да е само началото за Формула Е в областта на електронните спортове. Ще продължим да се стараем да подобряваме шампионата си, както и да поддържаме на високо ниво участието на феновете.”

Хюис бе начело във всички сесии по време на събитието. Той стартира чисто и водеше по време на първата част от състезанието. След първите спирания в бокса отиде втори, зад Оли Пахкала (Махиндра Рейсинг). Пахкала получи 12 секунди наказание след финала. Допълнително разследване показа, че заради проблем със софтуера е получавал по-голяма мощност от FanBoost-а в продължение на пет обиколки. След налагането на санкцията той отиде трети, а Хюис взе победата. Втори се класира Феликс Розенквист (Махиндра Рейсинг), който бе най-добре представилият се от титулярните пилоти във Формула Е.

Дейвид Греко (Рено e.ДАМС) записа най-бързата обиколка в надпреварата, което му донесе $10 000.