Начало Formula E News Формула Е: Розенквист ще е съотборник на Хайдфелд в Махиндра

Формула Е: Розенквист ще е съотборник на Хайдфелд в Махиндра

45
0

Феликс Розенквист ще е съотборник на Ник Хайдфелд в тима на Махиндра във Формула Е за сезон 2016/2017 г.

24-годишният пилот спечели титлата в европейската Формула 3 за 2015 г. През юли тази година пък стана втори в 24 часа на Спа.

Хайдфелд и Розенквист вече придобиха първи впечатления от автомобила M3Електро, който ще дебютира в началния старт от първенството в Хонконг през октомври. Махиндра спечели два подиума през предишната състезателна кампания и седем пъти и двете коли на тима бяха в точките. Надеждите за новия сезон са още по-големи.

„Радвам се, че се присъединявам към Махиндра”, коментира Розенквист. „Надпреварите във Формула Е са съвсем нови за мен. Направих стъпка в неизвестното, но отборът ме посрещна топло, а в лицето на Ник имам силен и опитен съотборник. Вече тествах колата и нямам търпение подготовката ни да навлезе в решителна фаза на тестовете на Донингтън. Обичам новите предизвикателства, а това със сигурност ще е голямо. Наясно съм, че ще ми отнеме време да науча детайлите в първенството, тъй като технологиите във Формула Е са различни от всичко, с което съм свикнал.”

Хайдфелд взе първия подиум за Махиндра в надпреварата в Пекин през 2015 г. Той сподели, че изпитанията с M3Електро са преминали добре и е сигурен, че ще е конкурентоспособен автомобил спрямо съперниците.