Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия ще се бори за петата позиция при конструкторите

Форс Индия ще се бори за петата позиция при конструкторите

37
0
Нико Хюлкенберг

Форс Индия не се отказва от борбата за петата позиция при конструкторите в тазгодишния шампионат на Формула 1.

– Представянето ни в Белгия бе обещаващо след лятната пауза – взехме точки, които може би бяха по-малко, отколкото заслужавахме, ако се съди по темпото ни – коментира съсобственикът и шеф на тима Виджай Маля. – В момента сме шести в класирането. Спечелените пет точки на Спа бяха добро упражнение по ограничаване на щетите. Това означава, че сме само на две точки от петата позиция и има за какво да се борим в оставащите надпревари. Борбата вероятно ще остане отворена до Абу Даби с двойните точки.

Според Маля Монца би трябвало да пасне на болида на Форс Индия. На същото мнение е и Нико Хюлкенберг:

– Очаквам да сме доста конкурентоспособни там. Би трябвало представянето ни да е по-добро от това на Спа. Става дума за мощност и максимална скорост, а знаем, че двигателят ни е силен. Освен това имаме ново задно крило, което ще използваме само на Монца. Но спирането при толкова висока средна скорост винаги е сложно.

Серхио Перес от своя страна допълни, че точките от Спа са помогнали екипът да остане близо до съперниците си в конструкторския шампионат.

– Бяхме доста агресивни в надпреварата, но чувството да взема първите си точки на белгийската писта е чудесно. Класирането и на двата болида в топ 10 до края на сезона пък е целта за стартовете до края на сезона. Иначе Монца определено е специална писта за мен и е сред любимите ми конфигурации. Смятам, че всички обичат да ходят там. Състезавал съм се на трасето няколко пъти преди да дойда във Формула 1 и винаги съм постигал силни резултати. Преди две години бях на подиума след една от най-хубавите си надпревари в Гран при и това е много специален спомен. Със сигурност ще се опитаме да постигне силно представяне. Мисля, че пистата ще е добра за нас. Важно е да се класираш в топ 10 на квалификацията, за да имаш възможност да спечелиш добри точки. На Монца трудно се изпреварва и ако не си достатъчно напред, е трудно да напреднеш – обясни мексиканецът.