Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия изрази умерен оптимизъм

Форс Индия изрази умерен оптимизъм

42
0

Умерен оптимизъм изрази тимът на Форс Индия след петъчните тренировки за Гран при на Австрия. Нико Хюлкенберг постигна трето време във втората сесия на пистата Ред Бул Ринг, а съотборникът му Серхио Перес се класира 14-ти.

„Беше определено стабилно представяне”, заяви Нико. „Колата върви добре, но имаме още малко работа по баланса. Променливото време не позволи да съберем достатъчно данни за дълга серия от обиколки, но всички са в едно и също положение. Направихме няколко тура с интермедии, което е важно, тъй като не знаем какви ще са метеорологичните условия утре. Като цяло смятам, че сме в добра форма.”

Перес не кара в първата тренировка, в която Алфонсо Селис бе зад волана на автомобила му. Селис направи 37 тура с гуми софт, като основната му задача бе да събира информация за поведението им. Серхио от своя страна смяташе, че изостава малко спрямо колегите си и затова съботната свободна сесия ще е особено важна за него.

„Нико показа, че колата е конкурентоспособна тук. Надявам се утре и аз да намеря добро темпо и да се подготвя за квалификацията”, допълни мексиканецът.