Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия ще опита да извлече малко повече скорост от автомобилите си

Форс Индия ще опита да извлече малко повече скорост от автомобилите си

51
0

Отборът на Форс Индия ще се опита да извлече малко повече скорост от автомобилите си за квалификацията за Гран при на Монако. Пилотите на екипа Серхио Перес и Естебан Окон бяха седми и 15-и във втората свободна сесия в четвъртък.

„Първата ни тренировка премина сравнително добре, а в следващата опитахме малко по-различна посока, но не се получи както трябва”, обясни заместник-шефът на тима Боб Фърнли.

„Трябва да прегледаме всичко, за да разберем как да постигнем напредък за събота. Естебан свикваше с новата за него писта. На моменти почти достигаше границата, но това е част от процеса.”

„Натрупахме доста километри с по-меките гуми. Изпробвахме и някои нови компоненти, които изглежда работят според очакванията ни. Сега трябва да извлечем още малко от колата в третата тренировка и да се съсредоточим върху квалификацията.”

Перес призна, че не се чувства съвсем удобно в автомобила си, но бе убеден, че ще се справи до сесията за разпределение местата на грида.

„Да се класирам в топ 10 и на двете свободни тренировки е добър резултат, особено като се има предвид, че още не се чувствам напълно комфортно в колата. Имаме да свършим много работа преди квалификацията, но съм уверен, че можем да извлечем повече от автомобила и да сме наистина силни в събота. Работата с гумите не бе лесна, а това прави управлението в Монако, където няма място за грешка, много трудно. Имаме време да анализираме данните, за да намерим необходимите настройки”, заяви Серхио.

Естебан Окон остана 15-и във втората свободна сесия. Той кара за първи път в Монако и остана впечатлен от трасето.

„Не е лесно да съм за първи път тук точно в болид от Формула 1”, призна французинът. „Поне натрупах доста обиколки и научих конфигурацията. Напредвах стъпка по стъпка и бях доволен от постигнатото. Във втората сесия се опитах да понатисна малко повече, резултатът от което бе, че няколко пъти докоснах стените. За щастие нямаше значителни щети и продължих работата по програмата си.”