Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари потвърди напускането на Лука Марморини

Ферари потвърди напускането на Лука Марморини

36
0
Лука Марморини

Ферари потвърди напускането на шефа на отдела за двигатели Лука Марморини – почти месец, след като се разчу, че той си е тръгнал от Маранело.

Шефът на тима Марко Матиачи не коментира въпроса по-рано през юли. Едва днес бе официално обявено, че 53-годишният специалист напуска.

Марморини се присъедини към Ферари през 1990 г. През 1999-та отива в Тойота, но се връща в Скудерията през 2009 г. Той е вторият високопоставен мениджър, освободен от Ферари от началото на годината. През април си тръгна Стефано Доменикали, на чието място дойде Матиачи.

Като част от преструктурирането на отдела за задвижващи системи Матиа Биното ще поеме ролята на главен оперативен директор. Техническият директор Джеймс Алисън ще продължи да отговаря за цялостния проект, подкрепян от главния конструктор (шаси) Никола Томбазис и Лоренцо Саси – главен конструктор за задвижващата система – се казва още в съобщението.

Междувременно Матиачи заяви, че Ферари има нужда от 360-градусово подобрение, за да се върне на желаните позиции.

Не говорим само за задвижващите системи, аеродинамиката или шасито. Става дума за отбора, колата. Това е огромно количество работи, но трябва да се свърши. Смятам, че трябва да се внимава с взимането на решения, базирани на случилото се през един уикенд. Вече определихме слабостите и силните страни на екипа. Едно състезание – независимо дали е добро или лошо – няма да промени идеята ни как да се справим със ситуацията. Сигурен съм в екипния дух, който изграждаме, в силата на отделните хора и в плана ни – обясни Матиачи.