Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Нямам търпение да почувствам колата на пистата

Фетел: Нямам търпение да почувствам колата на пистата

35
0

За Себастиян Фетел с преминаването във Ферари започва една нова ера, след като през последните шест години бе част от екипа на Ред Бул. 4-кратният световен шампион има задачата заедно с Кими Райконен да върне Скудерията на върха, което със сигурност няма да е лесно. Първо обаче той трябва да се адаптира към множеството промени – към новия си съотборник, новия си шеф и новата си кола.

Като за начало цветовете са променени“, отговори Фетел с усмивка на въпроса какви са промените настъпили с пристигането му във Ферари. „Това е напълно ново преживяване за мен, но смятам, след като видях колата, че тя изглежда много добре. Да виждаш, как всичко се събира в едно цяло е нещо специално всяка година. Първо виждаш отделните части, после ги виждаш всички тях в една кола. Чувството е невероятно и нямам търпение да се кача в болида и да излеза на пистата. Просто искам да усетя, как се чувства колата там.

Много неща за мен се променят и тук не става дума само за позицията на сядане. Всичко е различно, като се почне от волана и се стигне до стратегията за развитие. Можеш да помолиш за някои неща, които би искал да имаш, но това е съвсем различен отбор.

Трябва да науча много нови неща. Ние обаче разполагаме с достатъчно време и искаме да влезем в ритъм по време на тестовете.

Когато за първи път бях тук и имах възможността да тествам колата от 2012 г. се почувствах като в приказка. Сега чувството да започна сезона с този отбор също е много специално. Такъв ще е и първият старт за екипа.

Ще трябва да се адаптирам не само аз. В отбора имаше доста промени. Има доста нови хора на нови позиции, включително и аз. Винаги е нужно известно време, за да свикнем. Едва после може да започне прогресът.

Сигурен съм, че се върви в правилната посока, но също така смятам, че не трябва да се очаква прекалено много. Не трябва да забравяме, че един отбор наложи сериозна доминация през 2014 г. Ще е трудно още от началото да сме конкурентоспособни на този тим. Нашата цел е да се движим напред, да бележим прогрес и да ги настигаме по време на сезона.

Ще сме доволни, ако постигнем победа, но разбира се ще сме още по-доволни, ако постигнем и повече. Но трябва да сме реалисти. При нас има доста промени и най-важното е ще да намерим правилния ритъм на работа.

Ако ситуацията е както през миналата година, тогава ще е много трудно да се борим за победи. Но това в крайна сметка е нашата цел и ще направим всичко, за да я постигнем. Не сме тук, за да сме втори. Имам опит с италианския от престоя си в Торо Росо и започвам бавно да си спомням думи и фрази. Вече разбирам доста от казаното. Разбира се иска да подобря още познанията си за този език, за да мога да говоря с всички от екипа.“