Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари отрича слуховете за уволнение на Пат Фрай

Ферари отрича слуховете за уволнение на Пат Фрай

14
0
Пат Фрай

Тимът на Ферари отрече слуховете за уволнение на Пат Фрай. През последните няколко дни се заговори, че инженерният директор бил освободен заради недостатъчно доброто представяне на тима от началото на сезона.

За онези, които питат за Пат Фрай: само слухове, слухове, слухове… – написаха от екипа в официалния си Туитър акаунт.

Говорител на Скудерията отрече инженерът да е уволнен и пред Скай Спортс. От английския телевизионен канал обаче твърдят, че освобождаването на Фрай предстои. То щяло да е заради лошото представяне на екипа през 2014 г. Досега Ферари има само два подиума – в Китай и в последния старт преди лятната почивка в Унгария. На пистата до Будапеща тимът записа второ и шесто място, но шефът Марко Матиачи предупреди да се внимава с ентусиазма, тъй като резултатът не е реално отражение на темпото на F14 T. Той обясни, че унгарската писта е с особени характеристики, заради които силните страни на други екипи не са се проявили. Освен това допълни, че Ферари едва ли ще имат сериозен напредък до следващия старт, който е на Спа-Франкоршамп в края на август.

Матиачи оглави Скудерията през април, след като Стефано Доменикали подаде оставка. Впоследствие бе освободен началникът на отдела за двигатели Лука Марморини. За него се смята, че е напуснал Маранело по-рано през юли. Във връзка с Марморини говорител на Ферари заяви пред Скай:

Нямам коментар по въпроса. Реорганизираме няколко области в структурата си и когато имаме какво да ви кажем, ще го оповестим.

Фрай е част от Ферари от 2010 г. Известно време той бе технически директор преди идването на Джеймс Алисън от Лотус, който пое поста.

Сега Матиачи провежда поредното преструктуриране в Маранело. Неговата идея е да олекоти процеса на взимане на решения и да елиминира голяма част от бюрокрацията, свързана с работата там.