Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари е наравно с Ред Бул като темпо, смята Маркионе

Ферари е наравно с Ред Бул като темпо, смята Маркионе

67
0

Темпото на Ферари е равно на това на Ред Бул, смята президентът на компанията от Маранело Серджо Маркионе.

Маркионе, който оглави Ферари в края на 2014 г., неколкократно сподели досега, че очакванията към Скудерията трябва да са премерени. Той бе на мнение, че по-добро представяне от тима може да се очаква през втората половина на сезона.

По време на автомобилния салон в Женева Маркионе бе попитан ще трябва ли Ферари да чака дълго за следващата си титла във Формула 1.

„До 2018-та? Ще опитаме да свършим нещо преди това”, отговори той. „Ще сме наравно с Ред Бул, когато излезем на писта. Но да видим… Не искам да съм критичен, но ситуацията във Ферари не бе добра, когато дойдох. Хората в компанията свършиха изумителни неща през последните четири месеца, каквито не съм очаквал, че могат да бъдат постигнати. Мерцедес направиха нещо велико миналата година и са готови да го повторят. Ние ще опитаме да ги спрем.”

Четирикратният световен шампион Себастиан Фетел бе на мнение в края на предсезонните тестове, че Ферари ще се бори с Ред Бул и Уилямс. Той посочи Мерцедес за фаворит, но смята, че битката за втората позиция ще е ожесточена.

„Първите две позиции в квалификациите са ясни, освен ако Мерцедес няма някакви проблеми. След това се надявам да се наредят две Ферари-та. Останалите не ме вълнуват”, добави Фетел.