Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари с проблеми в управлението и баланса през първия ден на Спа

Ферари с проблеми в управлението и баланса през първия ден на Спа

40
0

Пилотите на Ферари Себастиан Фетел и Кими Райконен имаха известни проблеми по време на петъчните свободни тренировки на пистата Спа-Франкоршамп.

Германецът даде четвърто, а съотборникът му – седмо време във втората сесия на белгийското трасе.

Фетел заяви, че не се чувства разочарован, въпреки че по време на самите тренировки няколко пъти изрази недоволство, включително от други пилоти.

„Понякога в трафик отделни хора, включително и аз, биха могли да се справят по-добре”, каза Себастиан. „Не съм напълно доволен. Видяхте, че имаме известни грижи с баланса на колата. Поведението й не бе страхотно, но това зависи от нас – от мен и екипа. Трябва да подобрим автомобила. Според мен обиколката ми със суперсофт беше добра, но нищо специално. Малко е трудно да се прецени, а и Кими не направи чист тур.”

Според Фетел тимът на Ферари ще е по-бърз в събота. Той описа условията на пистата като сложни. Времето на Спа е необичайно топло и се очаква да остане такова през целия уикенд, като шансовете да завали са минимални.

„В дълга серия болидът се пързаляше и не можех да опазя гумите достатъчно дълго. Мисля, че днес всички имаха проблеми с тях. Или поне тези коли, които аз видях. Беше труден ден – горещо, хлъзгаво. Не смятам, че има значение с кои гуми излизахме – беше хлъзгаво за всички. Сложно е да се дават оценки за конкурентоспособността на екипите”, допълни четирикратният шампион.

Райконен не бе особено доволен от управлението на автомобила си, но бе убеден, че може да се справи със ситуацията заедно с екипа си.

„Всичко вървеше сравнително добре следобед, но със суперсофт ситуацията се влоши, излетях и от пистата. Дългите серии бяха трудни – не знам поради каква причина, но денят не мина като хората. Сигурен съм, че ще оправим всичко за утре”, обясни Кими. „Нямах време да проверя какво са правили останалите, но нашите позиции не са твърде лоши. Да, усещането не бе съвсем добро, но в крайна сметка ще сме сравнително напред. Дали обаче ще е достатъчно за победа? Ще видим.”