Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари трябва да внимава с ентусиазма след Унгария, предупреди Матиачи

Ферари трябва да внимава с ентусиазма след Унгария, предупреди Матиачи

71
0
Марко Матиачи

Ферари трябва да внимава с ентусиазма след Гран при на Унгария, предупреди шефът на отбора Марко Матиачи.

Скудерията взе подиум на Хунгароринг – Фернандо Алонсо финишира втори. Отборът се върна на трета позиция в класирането при конструкторите, а Кими Райконен постигна най-добро класиране в състезание до момента – шести.

Матиачи бе доволен от това представяне, но настоя, че резултатът не е реалистично отражение на темпото на Ферари и трябва да бъде разглеждан в известна степен като аномалия, докато тимът се опитва да настигне най-бързите.

Окуражаващо е да видим Кими по-напред в класирането, но в същото време трябва внимателно да преценим второто и шестото място. В последното състезание силните страни на други отбори бяха притъпени в известна степен заради метеорологичните условия и специфичните характеристики на пистата. Затова трябва да сме внимателни (в оценките). Необходимо е прецизно да управляваме ентусиазма от постижението. Доволен съм за Кими, беше фантастично състезание, но трябва да сме крайно внимателни при определяне важността на резултата. Все още има голяма разлика спрямо най-бързите в колоната – обясни Матиачи.

Той допълни, че резултатът със сигурност ще се отрази добре на тима, но предвид лятната пауза и задължителното двуседмично затваряне на заводите, едва ли ще има много голям напредък за Белгия. Следващият старт е в края на август, като дотогава отборите са ограничени в работата.

Не вярвам в късмета. Смятам, че извлякохме максимума за това състезание, но не сме тук, за да сме втори – каза още Матиачи.