Начало Formula E News Ферари обмисля да влезе във Формула Е

Ферари обмисля да влезе във Формула Е

33
0

Ферари може да влезе в шампионата на Формула Е в следващите години. Това обяви президентът на Скудерията Серджо Маркионе. Той обаче подчерта, че това няма да стане в сегашния вид на спорта и при настоящите правила. Според него Формула Е трябва да се промени като регулации, като например да се премахне смяната на колите към средата на състезанието.

„Ще ви дам два отговора на проблемите във Формула Е в момента, заяви Маркионе по време на телеконференция в стоковата борса в Ню Йорк, където Ферари обяви печалбите си за третото тримесечие на годината. – По начина, по който е структурирана в момента, Формула Е изисква да се сменят болидите по време на състезанието, защото енергията се изразходва. А това не е нещо, към което Ферари се стреми.

Второ, стандартизирането на електрическите коли е нещо, което е срещу естеството на Ферари. Но мисля, че е възможно след достигане на някакво ниво на зрялост, Ферари да развие свои уникални умения, които да послужат за това колата да бъде истинско дело на Ферари. Но днес не сме на това положение. Но може да се случи в следващите години.”