Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари пред Мерцедес в третата тренировка в Канада

Ферари пред Мерцедес в третата тренировка в Канада

37
0
Фетел

Пилотите на Ферари Себастиан Фетел и Кими Райконен завършиха на първа и втора позиция в третата свободна тренировка за Гран при на Канада. Двамата постигнаха най-добри времена с гумите ултрасофт, като Фетел слезе до 1:12.572 мин. Райконен изостана на близо 0.3 сек.

В същото време Хамилтън и Ботас се класираха 3-и и 5-и, като разликата бе над 0.3 сек на обиколка. Очакванията обаче са квалификацията да бъде много оспорвана, тъй като от комуникацията между Хамилтън и състезателния му инженер изглежда, че в Мерцедес до момента не са използвали пълния потенциал на задвижващата си система.

Първи на трасето излезе Даниел Рикиардо и с ултрасофт записа най-бърза обиколка. Постижението му веднага бе подобрено от Себастиан Фетел със същите гуми. Другият пилот на Ферари Кими Райконен бе на над 1 сек от Фетел с най-меките гуми. Със суперсофт пилотите на Мерцедес Хамилтън и Ботас се наредиха 2-и и 3-и. Британецът изоставаше от Себастиан на 0.6 сек. Рикиардо с ултрасофт също мина пред Кими, като изостана на 1 сек от водача.

 

 

Фетел и Райконен подобриха значително времената си и слязоха до ниските нива на 1:13 мин. Хамилтън и Верстапен бяха на половин секунда, но с по-бавните гуми суперсофт. Ботас бе на още 0.4 сек. С още един отличен опит Фетел свали до 1:12.704 мин. Райконен го доближи на 0.160 сек, но веднага германецът отговори с 1:12.572 мин. Ботас в първата си симулация на квалификация бе на 0.760 сек от Фетел. Хамилтън при първия си опит бе на половин секунда от лидера. Валтери подобри времето си, но само с 1 десета. Хамилтън също прогресира, но остана 3-и на 0.354 сек.

Верстапен подобри значително времето си в последните минути и излезе на 4-а позиция, на 0.4 сек от Фетел. В последните минути Себастиан и Райконен не излязоха да правят нови бързи обиколки, а Хамилтън допусна грешка в своята и не я завърши.

Ботас също не довърши своя опит и така пилотите на Мерцедес останаха 3-и и 5-и. Отлично се представи Нико Хюлкенберг с Рено, който завърши 6-и, следван от Фелипе Маса с Уилямс.