Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: И Мерцедес са сред нашите съперници

Фетел: И Мерцедес са сред нашите съперници

75
0
Михаел Шумахер,Себастиан Фетел

Световният шампион във Формула 1 Себастиан Фетел заяви, че никой не бива да подценява възможностите на Мерцедес в първенството тази година въпреки трудния старт на Сребърните стрели. На първата пресконференция за уикенда в Китай, седнал до своя духовен предтеча Михаел Шумахер, Фетел каза, че все още картината относно съотношението на силите не е напълно ясна.

Минали са само две състезания и е твърде рано за категорични заключения – в типичния си стил с усмивка заяви Фетел. – На тестовете Ферари бяха много бързи. Мерцедес също – за тях нещата не се получиха в първите състезания, но на всяка писта ситуацията се променя. Тук например температурите ще са много по-ниски, влажността на въздуха също. Как ще се отрази всичко това, предстои да видим.

Германецът заяви, че се чувства чудесно в главната роля във Формула 1 в момента, но по никакъв начин не е променил подхода си към състезанията или нещо такова.

Себастиан призна, че ако сънародникът му Ник Хайдфелд не бе пред Люис Хамилтън в състезанието миналия уикенд, вероятно за него би било по-трудно, но все пак, когато колите на Макларън бяха зад него – държал контрола.

За да има подобно развитие и тази неделя обаче, Фетел е почти убеден, че тимът на Ред Бул се нуждае от добре и сигурно работеща система за генериране на енергията KERS, защото при определени условия без нея би било трудно на тази писта с много дългата й обратна права.

От утре започваме работа и със сигурност ще се опитаме всичко да е наред – бе категоричен Себ.