Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Най-важното е, че никога не загубихме увереността си

Фетел: Най-важното е, че никога не загубихме увереността си

35
0

Третите титли на Себастиан Фетел и Ред Бул при пилотите и конструкторите във Формула 1 бяха най-трудно извоюваните от короните на екипа. Те обаче се пребориха и в новия брой на списание ClubS1 (156) може да прочетете подробности както за битката, така и за съперниците на екипа от Милтън Кийнс.

В някакъв момент хората даже не ни споменаха, когато се говореше за шампионата – разказваше най-младият трикратен шампион в историята на F1 пред микрофоните, поставени пред лицето му на Интерлагос. – Но най-важното бе, че ние самите никога не загубихме увереността си, че ще успеем. Колата не бе същата като миналата година. Не можех да правя своите трикове и беше трудно да я накарам да работи точно както искам с моя стил на каране. Опитахме какво ли не и в някакъв момент направихме важната стъпка напред, по-голяма, в правилна посока. Но това не дойде като подарък, защото дори и в края колата не бе като миналогодишната и просто няма база за сравнение.

Подредихме и прегледа на този толкова оспорван сезон, което е традиция за изданието в края на годината.

В списанието ще откриете ексклузивния анализ на Паоло Далесио за шампионския Ред Бул RB8, както и за колата, която бе най-бърза в част от шампионата – Макларън МР4-27. В друг интересен материал се разказва за това как всъщност един от най-малките екипи – този на Маруся – направи много сериозен прогрес в развитието си през 2012 г.

Финалът на състезателния сезон сложи край на две невероятни кариери – на седемкратния шампион във Формула 1 Михаел Шумахер и на деветкратния рали първенец Себастиен Льоб. Германецът все още не е обявил плановете си. Френският му колега продължи да работи със Ситроен и ще участва още в първия WRC кръг догодина в Монте Карло.

И макар празниците да са съвсем близо, работата в автомобилния спорт на практика не спира, което ни гарантира много интересни битки и през 2013 г.

Електронен вариант на списаниети ще намерите ТУК.