Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Нямах проблем с колата, беше наша грешка

Фетел: Нямах проблем с колата, беше наша грешка

52
0

Себастиян Фетел заяви, че не е имал проблем с колата по време на квалификацията за Гран при на Абу Даби. Германецът отпадна още след първата й част, след като не направи бърза обиколка с гумите суперсофт.

Пилотът на Ферари обясни, че първоначално в екипа са смятали, че постижението му със софт ще бъде достатъчно за класиране в Q2 и става въпрос за грешна преценка.

В последствие той все пак излезе отново за пистата със супермеките гуми, но заради трафика на пистата не успя да направи бърз тур. Така той остана 16-и и по всяка вероятност ще потегли от тази позиция утре в надпреварата.

„Нямах проблеми с колата. Мислехме, че ще бъде достатъчно да минем в следващата част с обиколката ни със софт, заяви Себ. – В крайна сметка няма значение. като отбор не взехме правилното решение днес. И това имаше сериозни последствия. Може да говорим много за това, но трябва да вървим напред.“

По отношение на състезанието Фетел се надява да повтори представянето си от 2012 г., когато  стигна до 3-ото място след старт от бокса заради наказание за нередовен болид.