Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел подписал с Ферари за 2014 г.?

Фетел подписал с Ферари за 2014 г.?

81
0
Себастиан Фетел

Спекулациите относно това кой пилот къде ще кара през следващия сезон започнаха наистина рано тази година. Поредните слухове обаче са особено интересни, тъй като пращат Себастиан Фетел във Ферари. Доста имена вече бяха свързани със Скудерията, сред тях това на съотборника на двукратния световен шампион в Ред Бул Марк Уебър, Дженсън Бътън (Макларън), дори на третия пилот на Лотус Жером Дамброзио и т.н.

В Монако през последните дни се заговори, че Фетел има предварителен договор с Ферари със специална клауза. Пилотът поел ангажимента да се присъедини към екипа от Маранело през 2014 г., но само ако Скудерията са достатъчно конкурентоспособни през останалата част от сезон 2012 г. Състезателната година не започна блестящо за Фернандо Алонсо и Фелипе Маса, но напоследък се забелязва значително подобрение в скоростта и представянето им. В Монте Карло за първи път и двамата стигнаха Q3, което бе още един повод за оптимизъм.

Ако обаче Фетел наистина има опция да се присъедини към Ферари през 2014 г., то остава решен въпросът за 2013-а. Контрактът на Маса изтича в края на настоящия сезон и съвсем не е сигурно, че ще бъде подновен. Бразилецът изглежда във форма през уикенда в Монако, но в предишните пет старта имаше сериозни грижи и взе едва 2 точки в ярък контраст с представянето на съотборника си. Именно поради тази причина цял куп пилоти вече бяха пращани в Маранело, а за Серхио Перес например дори се твърдеше, че ще замести Маса още тази година. Мексиканският пилот на Заубер отхвърли твърдението и заяви, че ще откаже, ако получи подобно предложение, тъй като не желае да ходи никъде по средата на сезона.

Според Съндей Таймс споразумение между Фетел и Ферари ще доведе до присъединяване на Марк Уебър за 2013-а към Скудерията. Договорът на Алонсо е до 2016 г., а едногодишен контракт би бил идеален за австралиеца, който навършва 36 години през август.

Уебър осъзнава, че времето му в F1 наближава края си. Един финален сезон в най-иконичния отбор редом с приятеля му Алонсо би бил страхотен завършек на една забележителна кариера – се допълва в публикацията.