Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел се надява да ограничи апетита на „Гладната Хайди“ по отношение на...

Фетел се надява да ограничи апетита на „Гладната Хайди“ по отношение на гумите

22
0
Себастиан Фетел

След като през миналия уикенд в екипа на Ред Бул разбраха рано, че няма да имат шанс за победата, Себастиян Фетел направи всичко възможно да ограничи щетите от това трудно, за него и екипа, състезание. Неговите надежди са, че Бахрейн нещата отново ще се върнат в обичайните рамки и се надява да повтори победата си от миналата година.

В Бахрейн обаче обстановката както и през изминалата година е доста сложна. Два пъти през изминалата седмица островът бе разтърсен от земетресения. Сблъсъците между демонстранти и полиция продължават, а вечерта срещу сряда заваля дъжд, което не е толкова често срещано явление в пустинята. Всички тези събития със сигурност ще бъдат коментирани по време на уикенда, но за Фетел най-важен остава успеха в състезанието.

„Трофеите раздавани в Бахрейн определено са сред най-красивите за целия сезон и с удоволствие отново бих прибрал един от тях в Европа“, заявява трикратният световен шампион. На едва 25 години той продължава да е гладен за нови успехи, но гладна изглежда и неговата кола. Както всеки сезон германският пилот на Ред Бул кръщава колите си с женски имена, а тазгодишната се казва „Гладната Хайди“. Изглежда това е и един от сериозните проблеми на екипа, защото колата действително се оказа „гладна“, но не за успехи, а за гуми. А това изглежда въобще не се харесва на германеца.

„Това няма много общо със състезание, щом през цялото време вниманието ти е насочено не върху борбата със съперниците ти, а върху пазенето на гумите“, заяви Фетел след състезанието в Китай. Колата на Ред Бул е конструирана така, че нейното предимство е в скоростта в завоите, но това пък се отразява изключително негативно на гумите. Ферари и Лотус изглежда се справят значително по-лесно с тези проблеми, като те имат и значително по-висока скорост на правите. Въпреки проблемите в Китай, германецът продължава да води в класирането при пилотите, следван от Райконен и Алонсо.

В Бахрейн шампионът се надява да може отново да натисне докрай, защото от Пирели са дали на разположение двата най-твърди типа гуми. Освен това пистата край Манама изглежда пасва на колата на Ред Бул значително по-добре от тази в Китай. Или поне бе така през миналата година. Според Ники Лауда обаче проблемите с гумите отново ще са на дневен ред, заради високите температури в Персийския залив.