Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ФИА осигурява болнично оборудване и полицейски ескорт, за да гарантира старта

ФИА осигурява болнично оборудване и полицейски ескорт, за да гарантира старта

61
0
Кими Райконен

Организаторите на Гран при на Китай заедно с ФИА и ФОМ интензивно търсеха решение през последните 24 часа как да избегнат провал на състезанието, ако времето утре е като през вчерашния ден и мъглата и пелената от смог и дъжд не позволяват на медицинския хеликоптер да се приземи в определената за спешни случаи болница. Тя се намира на цели 38 км от пистата и е супер модерна, но вчера цялата втора тренировка бе провалена заради лошото време. В първата пък екипите работиха едва двайсетина минути поради същата причина.

Изходът бе намерен в осигуряването на допълнително оборудване за близка болница, която е на 5 км от пистата, както и осигуряването на полицейски ескорт.

Втората болница се намира в предградието Джиадинг и е добра. Голяма е, но няма неврохирургия и затова ще бъде подсилена с допълнителни екипи. Според правилата на ФИА избраното лечебно заведение може да се намира на до 20 минути път от пистата и до него трябва да се стига не само по въздух. При трафика в Китай обаче придвижването по общата пътна мрежа е истинско предизвикателство. Именно поради тази причина бе осигурен и полицейски ескорт, който да разчиства пътя в случай на необходимост.

Странно е още, че вчера – веднага след несъстоялата се втора тренировка от Формула 1 – на пистата се появиха колите от Порше къп и направиха планираната си тренировка. Имаше завъртания, но нищо сериозно. Вчерашният ден отново стана повод за много разговори в падока за посоката на развитие на F1 и отношението към феновете – особено към тези, които присъстват на живо на трасето.