Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ФИА ще разследва инцидента между Фетел и Хамилтън

ФИА ще разследва инцидента между Фетел и Хамилтън

43
0
Фетел

Международната автомобилна федерация (ФИА) ще започне разследване за това дали има нужда да бъдат предприемани още действия около инцидента между Себастиан Фетел и Люис Хамилтън в Азербайджан, под които най-вероятно се има предвид налагането на допълнително наказание на Фетел.

По време на втория период зад кола за сигурност германецът блъсна странично Люис Хамилтън, ядосан от рязкото намаляване на скоростта от страна на пилота на Мерцедес секунди преди това. То доведе до удар между двамата.

Стюардите на ФИА решиха, че Фетел заслужава наказание от 10 секунди престой в бокса. Федерацията обаче сега ще разгледа отново ситуацията. Това ще се случи на 3 юли и ще бъде решено дали ще бъдат предприети допълнителни действия срещу пилота на Ферари.

Дали ще има такива ще бъде обявено преди Гран при на Австрия (7-9 юли). Още след маневрата Хамилтън се обърна по радиото към състезателния директор на ФИА Чарли Уайтинг, казвайки че наказанието не е достатъчно и Уайтинг знае това.

Ако ФИА реши, че е нужно по-тежко наказание, то може да бъде пропускане на едно състезание за Фетел. Себастиан заяви след случилото се, че не приема наказането си за справеливо, като смята, че не е карал опасно, а вторият удар с Хамилтън не е бил умишлено предизвикан от него. 

Според немското издание Auto Motor und Sport, президентът на федерацията Жан Тод обмисля дали да не изправи Фетел пред Международния трибунал на ФИА, за да даде обяснение за действията си в състезанието в Азербайджан.

Според същата медия още по време на състезанието в Баку е била обмисляна дисквалификация на Фетел, но това е било отхвърлено, тъй като той е претендент за титлата.