Начало Автомобили Ford е лидер по продажби на лекотоварни автомобили в Европа за първите...

Ford е лидер по продажби на лекотоварни автомобили в Европа за първите 3 месеца

53
0

Ford е номер 1 марка по продажба на лекотоварни автомобили в Европа за първото тримесечие на 2015 г., като нарасналото търсене от страна на клиентите към изцяло новата и разширена гама Transit е причина за най-добрия пазарен дял на компанията през последните 20 години.

Компанията е продал общо 70 646 лекотоварни автомобила на 20-те си основни пазара в Европа през първите 3 месеца – ръст от 42.4% на годишна база. Пазарният дял се е увеличил с 2.8 процентни пункта до 13.3%.

„Ръстът на продажбите на лекотоварните ни автомобили продължава и през първото тримесечие, задвижван от търсенето на изцяло новата гама Transit“, коментира Питър Флийт, вицепрезидент по продажбите във Ford-Европа. „Ford изцяло обнови лекотоварната си гама и ръстът от седма позиция до първото място през 2015 показва, че предлагаме на клиентите точно каквото очакват“.

Гамата Ford Transit – която тази година празнува 50-ия си юбилей – оглавява ръста в продажбите. Търсенето на Transit и Custom е нараснало с 27% и над 45 000 продадени бройки за първото тримесечие, докато продажбите на Connect са се увеличили с 69%. От Courier, най-малкия Transit, са реализирани 4 400 бройки.

Пикапът Ford Ranger също отбеляза силно тримесечие, бидейки най-продаваният автомобил в сегмента си на годишна база с 6 578 бройки и 46% ръст спрямо миналата година. През първото тримесечие поръчките на клиентите на лекотоварни автомобили Ford са били с 87% повече в сравнение с миналата година.

Ford е лекотоварна марка номер 1 в Европа през март, като пазарният дял е нараснал с 2.9 процентни пункта до 14.3%. Пазарът във Великобритания отбеляза изключително силен март като най-добрия месец в продажбите на лекотоварни автомобили досега с 16 497 регистрации.