Начало Formula E News Формула Е: Буеми с трета поредна победа за сезона

Формула Е: Буеми с трета поредна победа за сезона

30
0

Себастиан Буеми от екипа на Renault e.dams спечели 3-ата си поредна победа за сезона от 3 старта, след като победи категорично в еГран при на Аржентина от Формула Е. Швейцарецът, който защитава титлата си от миналия сезон, остави зад себе си Жан-Ерик Верн от Techeetah, докато потеглилият от полпозишън Лукас ди Граси (ABT Schaeffler Audi Sport) остана 3-и. Така за първи път в историята на сериите пилот постига 3 поредни успеха.  

На старта поведе Ди Граси, следван от Верн и Буеми. Оливър Търви от Nextev бе 4-и, а Пике 5-и, като промени в челото нямаше спрямо оригиналните позиции. Адам Керол не можа да стартира и затова в края на първата обиколка състезанието бе неутрализирано с жълти флагове. Във 2-ата то бе подновено, а в 3-ата обиколка Верн изпревари Ди Граси и поведе. Веднага след това Буеми също мина пред бразилеца и стана 2-и. Никола Прост от Renault e.dams изпревари Пике и зае 5-ото място.

В 6-ата обиколка Буеми се справи и с Верн и поведе. Търви пък изпревари Ди Граси за 3-ото място. Миналогодишният победител Сам Бърд получи повреда в колата и загуби шансове за добро, класиране, сменяйки рано колата си с втората. Буеми и Верн се откъснаха пред Търви след 10-ата обиколка, като лидерът в шампионата имаше около 2.5 сек аванс пред французина. В 13-ия тур и Прост мина пред Ди Граси. Буеми продължи да се откъсва пред Верн, а Жан-Ерик правеше същото спрямо Търви.

Оливър първи влезе в бокса за смяна на колата в 19-ия тур. Останалите пилоти в челото спряха в следващия тур, като след връщането на пистата Търви загуби 3 места и се озова 6-и, зад Пике, Ди Граси, Прост, Верн и лидера Буеми. Ди Граси започна да притиска Прост в битката за 3-ото място. И в 24-ата обиколка успя да го изпревари.

След това той опита да настигне Верн, който бе на 2-3 сек зад лидера Буеми. Пилотът на Techeetah обаче отговори подобаващо и запази силно темпо и запази солидна дистанция. Така до финала промени нямаше и Буеми спечели пред Верн, но бе обявено, че Ди Граси ще бъде разследван за опасно пускане от бокса точно пред идващия Нелсон Пике. Наказание обаче не последва. Феликс Розенквист остана едва 18-и, след като при смяната на колите новата дълго време не можеше да бъде запалена. Все пак той направи най-бързата обиколка.