Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Джийн Хаас депресиран от голямото изоставане спрямо топтимовете

Джийн Хаас депресиран от голямото изоставане спрямо топтимовете

25
0

Собственикът на екипа на Хаас – Джийн Хаас, заяви, че е депресиран от голямото изоставане на тима му спрямо водещите отбори в шампионата. След 11 старта американският отбор е на 7-о място в шампионата, като се бори с отборите в средата на колоната, но е далеч от темпото на Ред Бул, Ферари и Мерцедес. Същото важи за Уилямс, Рено, Торо Росо и Макларън, които изостават с около 1-2 сек на обиколка от лидерите в зависимост от пистата.

„Колата ни е много добра и имаме двама добри пилоти, коментира Хаас, чийто тим използва задвижваща система, скоростни кутии и окачване от Ферари. – Но това, което ни притеснява, е, че сме на 1 до 2 секунди на обиколка по-бавни от най-добрите коли. И честно казано не разбирам как може да сме толкова далеч.

Водещите 3 тима са светлинни години пред всички останали. Това също така са отборите, които развиват свои собствени двигатели (това не важи за Ред Бул, които ползват мотори на Рено), скоростни кутии и шасита. Как можем да се справим с това? Нямам отговор на този въпрос, което е наистина депресиращо.“

Хаас заяви още, че никой друг извън първите 3 тима няма шанс да спечели този сезон именно заради големите разлики. Мерцедес, Ферари и Ред Бул окупираха всички места на подиума тази година, с изключение на състезанието в Баку, където 3-и се класира Строл с Уилямс. Това обаче се случи заради проблемите с яката на кокпита на Хамилтън и наказанието на Фетел.