Начало Други Георги Дончев с подиум на Ошерслебен

Георги Дончев с подиум на Ошерслебен

137
0

Българският пилот Георги Дончев записа подиума в шампионата на Porsche Sports Cup Германия, след като на Моторспорт арена Ошерслебен миналия уикенд той и съотборникът му Марвин Дийнст завършиха на 3-о място в своя клас.

В седмия старт от сезона двамата състезатели успяха да компенсират сериозен технически проблем със скоростната кутия, заради който отборът на SCHUTZ Motorsport (Overdrive Racing) изобщо не започна втората надпревара от програмата на Endurance сериите в клас 5d-991 GT3 Cup на Porsche Sports Cup.

„Това беше най-проблемният ни уикенд, откакто се състезавам, но се радвам, че успяхме да се „измъкнем“ и дори записахме призово класиране в първия старт“, коментира българският пилот след финала.

Заради лошото време той и Марвин пропуснаха свободните тренировки в петък, а на следващия ден от автомобила започва да тече масло. Механиците установяват проблем с уплътнение на скоростната кутия, но не успяват да го отстранят, а само да обезпечат безпроблемно провеждане на първия старт.

Дончев започва от 6-а позиция и въпреки повредата успява да не загуби нито едно място до средата на състезанието, когато се прибира в бокса. Ротацията на пилотите отнема 15 секунди повече от предвиденото заради грешка при смяната, но Марвин Дийнст наваксва закъснението и в крайна сметка финишира четвърти в старта и трети в клас 5d-991 GT3 Cup.

След интензивната надпревара повредата в автомобила се задълбочава, течът става по-сериозен и екипът решава да пропусне втория старт с оглед на сигурността на пилотите. Така Дончев пропусна една възможност за по-високо класиране, но благодарение на третото място от този уикенд вече заема 4-а позиция в генералното класиране.

Българският пилот е на 20 точки от третите в кампанията, а до края на сезона остават още четири старта – два през септември на Спа в Белгия и последните два, на 21 и 22 октомври, на Хокенхайм в Германия.