Начало Рали Георги Гераджиев и Ангел Башкехайов се пускат на рали Бакъу

Георги Гераджиев и Ангел Башкехайов се пускат на рали Бакъу

207
0

Екипажът на АСК Пловдив Георги Гераджиев/Ангел Башкехайов ще направи втория си съвместен старт само две седмици след дебютното им състезание както като тандем, така и за 2017 година, което се проведе преди две седмици край град Арад в западна Румъния. Вторият старт за смесения пловдивско-пещерски екипаж ще бъде друго румънско макадамово състезание – Рали Молдавия Бакъу (16-17 юни), чиито център е град Бакъу, намиращ се в североизточната част на Румъния.

То, също като предишното, е кръг от шампионата на северните ни съседи, както и част от Европейския рали трофей (ERT) на Международната автомобилна федерация (ФИА) – Балканска зона.

По време на Рали Арад, технически проблем в автомобила Форд Фиеста R2 прекрати участието на Гераджиев и Башкехайов, което лиши екипажа от добро класиране в клас техния RC4 (автомобили с един задвижван двигателен мост до 1600 куб.см.), но благодарение на усърдната работа на механиците Стефан Итов и Владимир Бахчаванов по време на паузата между двете състезания, колата вече е напълно готова за предстоящото Рали Молдавия Бакъу.

„Настроението в отбора е добро заради хубавото ни представяне на Рали Арад преди отпадането, за което съм много доволен, и се надявам в предстоящото състезание да нямаме проблеми. За пръв път ще караме в Бакъу, а за нас това прави участието ни още
по-вълнуващо.

Искам да изкажа специални благодарности на Стефан и Владо за страхотната работа при подготовката на колата! Като се има предвид максимално краткия срок, в който автомобилът трябваше да бъде подготвен, това прави трудът им още по-ценен за целия отбор!“, коментира Гераджиев преди старта на ралито.

„Тръгваме за Бакъу изключително мотивирани след проблема в предишното ни състезание. Както сподели Георги, ралито е ново и за двама ни, но се чувствам доста по-подготвен от предния път и се надявам сега също да постигнем добър резултат“, каза навигаторът Ангел Башкехайов.

Екипажът е вече в град Бакъу, където днес (14 юни) ще започне опознавателните преминавания по трасетата на 17-те специални етапа, съставляващи ралито, които са с обща дължина от 126.76 състезателни километра, докато цялостната дължина на състезанието е 414.03 километра.