Начало Автомобили Great Wall Motors увеличава с 2,5 милиарда евро инвестициите в автомобили с...

Great Wall Motors увеличава с 2,5 милиарда евро инвестициите в автомобили с алтернативно задвижване

44
0

В началото на юли Great Wall Motors изложи план за частни капиталовложения. Според него, компанията ще пусне 387 0076 милиона акции на китайските фондови борси, като единичната стойност на акция няма да е под 6.30 евро. Парите ще влязат във фонд, който ще се използва за развойна дейност, тестове и производство на електромобили и плъгин хибриди, интелигентни автомобили и техните основни части.

От Great Wall Motors коментират, че автомобилите с алтернативното задвижване са бъдещето на автомобилостроенето. С нарастването на нуждата от оптимизиране на изразходваната енергия и чувствителността на обществото към проблемите свързани с опазването на околната среда, както и засилената държавна подкрепа в тази посока, китайските еко автомобили бързо напредват. Като се базират на съществуващите и най-добре продаваните си модели, Great Wall Motors ще създаде платформа за серийно производство на автомобили с нов тип задвижване, което да им позволи плавното преминаване от бизнеса с традиционни автомобили към бизнеса с такива, с алтернативно задвижване. По план, в производство трябва да влязат ключови компоненти като интелигентни трансмисии, съвсем нови задвижващи системи и ново поколение контролери за тях, както и разработването на система за зареждане на батерии за електромобили.

Учреденият фонд ще бъде използван също и за развитие на нови системи за електронен контрол в новите модели на марката – технологии, които да помогнат за подобряване на техническите показатели при електронната обработка и контрола на информацията. Със системи като IDAS и IOV като отправни точки, Great Wall Motors ще разработи интелигентни автомобили с функции като IOV, адаптивен круиз контрол, система за улесняване на шофирането през нощта, система за автоматично на паркиране, интелигентна идентификация на пътя и др.. Всичко това се очаква да подобри технологичното представяне и на съществуващите модели на компанията.

Паралелно с тази информация, компанията отчете и продажбите си за първото полугодие на 2015 г. и отделно само за юни. За първите шест месеца на годината в световен мащаб продажбите на Great Wall Motors са скочили с 19.56% на годишна база, което означава 415 000 автомобила общо. От тях 334 900 са в клас SUV, като само за юни продадените SUV–та Great Wall са 50 828. От представените данни става ясно, че продажбите в сегмента бележат ръст с 48.7% в световен мащаб. За първото полугодие компанията успява да реализира на пазара още 27 800 леки автомобили и 52 700 пикапа, 6189, от които, са продадени през юни.