Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Грожан: Страхотно е да сме най-добри от останалите

Грожан: Страхотно е да сме най-добри от останалите

61
0

Ромен Гражан бе изключително щастлив от 6-ата си позиция на старта за Гран при на Австралия. Пилотът на Хаас бе изпреварен само от Макс Верстапен и пилотите на Ферари и Мерцедес.

Той успя да се класира пред Фелипе Маса от Уилямс и така записа най-добрата стартова позиция за екипа на Хаас в историята на тима. По думите му постижението на американския тим да бъде най-добър от останалите е страхотно.

„В зимните тестове не бях сигурен къде се намира колата по отношение на скоростта, но нямах най-доброто усещане за нея, каза Грожан, който изостана на малко под 2 секунди от водача Хамилтън.

– Момчетата свършиха невероятна работа, за да ми дадат кола, която реагира много по-добре на стила ми на каране. Работихме здраво през уикенда и израснахме. Знаем, че водещите 3 отбора са непобедими.”

Грожан също така отбеляза големия напредък в задвижващата система на Ферари. „Бяхме подпомогнати за това класиране и от Ферари и техния мотор и скоростна кутия, коментира французинът. – Това е нещо важно.”

Другият пилот на тима Кевин Магнусен отпадна още след първата част на квалификацията след поредица от грешки. Той се класира на 17-а позиция.