Начало WRC News Хюндай представи i20 Coupe WRC за сезон 2017 г.

Хюндай представи i20 Coupe WRC за сезон 2017 г.

98
0

Хюндай Моторспорт представи автомобила, с който ще се състезава в световния рали шампионат през следващия сезон – i20 Coupe WRC. Колата бе показана на пистата Монца. Тя е конструирана спрямо новите технически правила за WRC.

i20 Coupe WRC е третият автомобил на Хюндай, с който отборът ще се състезава в първенството. Екипът се надява да продължи през 2017 г. положителната тенденция от втората половина на 2016-та.

Хюндай започна тестове на новия автомобил през април. Колата вече има 6000 км изпитания, като са планирани допълнителни тренировки преди дебюта й в състезание – рали Монте Карло през януари догодина.

„Навлизаме в нова ера за спорта с най-големите промени в правилата от доста време насам”, заяви шефът на екипа Мишел Нандан. „Това бе огромно техническо предизвикателство и ние подходихме към него с ентусиазъм. То ни даде възможност да употребим в практиката всичко, което сме научили и изживели през последните три сезон. Завършихме втори през 2016 г. и искаме да демонстрираме, че сме в състояние да се борим за титла през 2017-та. Убедени сме, че Хюндай i20 Coupe WRC ще ни помогне да сторим точно това.”

Екипажите на Хюндай остават непроменени – тимът ще се състезава и през следващия сезон с Тиери Нювил/Никола Гилсул, Хейдън Падън/Джон Кенард и Дани Сордо/Марк Марти.

„Разполагаме с много силни, постоянни и разностранни като характер екипажи”, допълни Нандан. „През 2016 г. постигнахме победи, подиуми, печелихме отсечки и точки в пауърстейдж дистанции. Фактът, че всичките ни екипажи продължиха битката чак до Австралия, показа точно каква сила притежаваме. Представянето ни бе положително, особено през втората половина от сезона и искаме да продължим така и през 2017 г. Уверени сме, че отборът ни ще се състезава в челото и ще се бори за шампионата през новата ера във WRC.”

Автомобилът ще остане на Монца, където този уикенд ще се проведе Монца Рали шоу и публиката ще може да го разгледа.