Начало Рали Хюндай показа новото i20 WRC на автомобилния салон в Париж

Хюндай показа новото i20 WRC на автомобилния салон в Париж

30
0

Хюндай Моторспорт показа междинна версия на автомобила си за световния рали шампионат през 2017 г. i20 WRC. Отборът понастоящем е втори в първенството на производителите с 201 точки и работи упорито по колата за догодина. Тестовете започнаха през април тази година, а до края на 2016-та има планирани допълнителни сесии на всевъзможни настилки.

Автомобилът е базиран на тривратата версия на Хюндай i20. Разработен е според новите технически правила на WRC за 2017 г., които дадоха на конструкторите по-голяма свобода за работа по аеродинамиката. Мощността ще се увеличи до 380 к.с., колите ще са по-дълги и широки. Целта на новите правила и промените по колите е да се постигне по-динамично и впечатляващо шоу във WRC.

Финалната спецификация и оцветяване на колата ще бъдат показани през декември.

„Правилата за 2017 г. позволиха на екипа ни да започне работа от чист лист хартия”, коментира шефът на тима Мишел Нандан. „Инженерното предизвикателство бе наистина вълнуващо. Вложихме опита си от два сезона участие в световния шампионат, като се надяваме и настоящата състезателна година да е успешна. Тестовете с новия автомобил започнаха през април, като работата първоначално бе съсредоточена върху двигателя. В следващи сесии работихме по окачването, диференциала и аеродинамиката. Шасито и агрегатът ще имат някои малки промени до края на годината.”