Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън и Мерцедес няма да водят преговори за нов договор, докато титлата...

Хамилтън и Мерцедес няма да водят преговори за нов договор, докато титлата не бъде решена

39
0
Тото Волф и Хамилтън
Тото Волф и Люис Хамилтън; снимка Мерцедес

Люис Хамилтън и отборът му Мерцедес няма да водят преговори за нов договор, докато не бъде решена титлата във Формула 1 за настоящия сезон.

Носителят на короната за 2008 г. даде да се разбере наскоро, че би искал да остане в настоящия си отбор. Контрактът му е до края на 2015 г., а междувременно съотборникът му Нико Розберг подписа продължението на своя – новината бе официално обявена в средата на юли, въпреки че още в началото на година се твърдеше, че немският пилот е парафирал ново споразумение.

Битката в тазгодишния шампионат се ожесточи сериозно в последните стартове от календара. При това положение се е породила тревога, че дискусии за нов договор на Хамилтън могат да разсеят пилота и екипа от по-важната задача. Отборът и състезателят обаче са се договорили да не разговарят с трети страни, докато не стигнат до общо решение.

Изпълнителният директор (бизнес) на Мерцедес Тото Волф обясни наскоро, че тимът не бърза с подновяването контракта на англичанина, тъй като той така и така ще е в Бракли до края на следващия сезон.

– Ситуацията е много напрегната на настоящия етап и трябва да останем концентрирани върху сезона си. Едно нещо обаче е сигурно: няма да водим разговори с когото и да е другиго преди да сме наясно как можем да продължим да работим с Люис. Това си и казахме – че нямаме интерес която и да е страна да води странични дискусии. Така че ние няма да разговаряме с други състезатели, а Люис – с други екипи. Ето защо си имаме доверие. В момента трябва да сме концентрирани върху шампионата, да не навлизаме в напрегнато обсъждане на шампионата, защото все пак става дума за нещо, което ще се случи чак след година и половина – обясни Волф.