Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Стартът на уикенда ми бе далеч по-добър, отколкото в Сочи

Хамилтън: Стартът на уикенда ми бе далеч по-добър, отколкото в Сочи

48
0
Андреас Микелсен

Пилотите на Мерцедес Люис Хамилтън и Валтери Ботас бяха първи и втори и в двете петъчни свободни тренировки на пистата Каталуния. Тимът демонстрира добра скорост и аванс спрямо съперниците, който се надява да запази и през следващите дни.

„Първата тренировка бе много добра, но пистата се бе променила доста за втората – беше хлъзгаво и ветровито”, коментира Хамилтън. „Оказа се истинско предизвикателство, но въпреки това бе истинско удоволствие (да се кара). Отборът е свършил изумителна работа с новостите за колата и тя работи точно според очакванията. Стартът на уикенда ми бе далеч по-добър, отколкото в Сочи, така че съм доволен. Трябва да продължим да работим, искаме да сме номер 1.”

Ботас наблегна на факта, че петъкът бе важен за определяне на това дали новите компоненти по колите работят както трябва.

„Изглежда всичко е наред, поне засега. Понастоящем е трудно да се каже точно къде се намираме, но винаги е добре да започнеш толкова позитивно уикенда. Важните дни обаче си остават събота и неделя. Надявам се да успеем да извлечем още малко от колата утре”, допълни финландецът.

Техническият директор Джеймс Алисън заяви от своя страна, че изглежда Мерцедес е в по-добра форма сега на Каталуния в сравнение с предсезонните тестове на трасето: „Беше доста добър ден за тима. На писта, на която може да имаш грижи с прекалено износване на гумите, искахме да постигнем оптимални реглажи и за дълги, и за къси серии. Определено имаме прогрес.”