Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Това е най-хубавият ден в живота ми

Хамилтън: Това е най-хубавият ден в живота ми

49
0

Люис Хамилтън заяви, че днешният ден е най-щастливият в живота му, защото спечелването на титлата е било наистина нещо невероятно. Той наистина победи и през 2008 г., но днес е много по-зрял и вижда нещата по различен начин и е безкрайно щастлив със семейството си, което бе на пистата – майка му, баща му, брат му, приятелката му.

– 2007 г. беше много тежка загуба, през 2008-ма също мислех, че съм загубил. Борех се до последно, но нещата не бяха в ръцете ми, докато тази година всичко бе както трябва. Целият ми подход към състезанието, към всичко беше, какъвто трябва и нещата се получиха – каза Люис.

Той обясни още начина, по който стартира днес, с пълно съвпадение на зацепването на съединителя и отличното идване след това на въртящия момент, който избрал в загряващата обиколка. Хамилтън поздрави Нико за отличния сезон и съжали за неговите проблеми днес, а сам призна, че си е направил правилните изводи от някои грешки, които допусна.

– Ще имам прекрасна вечеря със семейството си тази вечер и ще пийна малка – обеща Люис, който благодари на феновете си, които му дали изключително много позитивна енергия дори и в най-тежките моменти и това му помогна: – Нямам думи, наистина, но искам да кажа огромно благодаря на всички фенове, дошли толкова отдалеч. Това донесе толкова голяма разлика. И на семейството ми: обичам ви. Благодаря и на отбора ми, който свърши невероятна работа – без тях нямаше да съм тук. Тази титла означава дори повече от първата. Стартът ми беше добър – вероятно най-добрият старт, който съм правил. Имаше няколко вариант за подход в състезанието. Знаех как да се състезавам, ако изляза напред. Квалификацията не бе перфектна, но за състезанието всичко се получи. Колата беше фантастична. Нико се бори феноменално през годината. Двамата се срещнахме през 1997 и винаги си казвахме колко изумително ще е да сме в един и същи отбор и да се борим за титлата във Формула 1. Преди малко дойде просто да ме поздрави, каза: „Кара много добре”. Същото важи за него. Той беше изключителен, особено в квалификациите. 2008-ма беше специална, на чувството сега е друго, най-прекрасното, което съм изпитвал

Хамилтън обясни още, че състезанието в Спа е било вероятно повратната точка този сезон и той е променил подхода си към следващата надпревара, давайки си сметка за много неща, които преди това не е оценявал.

Розберг бе пуснат в стаята, където първите трима в надпреварата се подготвяха за излизането си на подиума и поздрави съотборника си с успеха. Самият той пожела да изкара състезанието до края, когато в предпоследната обиколка от питуола го повикаха да се прибере в бокса заради твърде много технически проблеми.

– Много съм разочарован – призна Нико. – Люис заслужи шампионата. Случилото се с мен нямаше влияние, то не промени нищо, така че няма смисъл да се концентрираме върху него. Просто той се справи малко по-добре от мен. Положителното е, че аз го изпреварих в квалификациите в двете последни години и това ми дава добра база. Бях много близо, жалко, че не се получи. Гордея се, че съм тук с отбора. Беше наистина много напрегнат, много специален уикенд, с толкова голяма подкрепа. Вярвах дълго време (в шанса си). Можеше да стане нещо с колата на Люис. Никога не се отказвам, винаги натискам и затова исках да завърша. Беше напрегната, но страхотна битка. Състезавам се заради такива борби. Люис бе най-добрият и съответно предизвикателството – огромно. Но през повече време бе невероятно удоволствие.