Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Това бе една от най-вълнуващите ми обиколки през годината

Хамилтън: Това бе една от най-вълнуващите ми обиколки през годината

43
0
Маурицио Аривабене

Люис Хамилтън спечели 66-и полпозишън в кариерата си във Формула 1, изпреварвайки в квалификацията за Гран при на Азербайджан съотборника си в Мерцедес Валтери Ботас. Трикратният световен шампион се доближи с този успех до рекорда на Михаел Шумахер от 68 първи позиции в Гран при.

„Това бе една от най-вълнуващите обиколки, които съм правил през годината досега”, коментира Хамилтън. „В първия тур лесно постигнах нужното време, но сбърках в последния завой. Изпитвахме голямо напрежение да загреем гумите, така че накрая ситуацията бе „всичко или нищо”. Обиколката ставаше по-добра и по-добра. Видях Валтери пред себе си и знаех, че той е в добър тур. На излизане от финалната крива си мислех: „Моля те, нека е достатъчно!” Беше и затова съм въодушевен, толкова щастлив.”

Ботас от своя страна изрази разочарование, че остана втори: „Ясно е, че се борех за полпозишън. Но краят на финалната ми обиколка не бе перфектен. Имах сериозен проблем с температурата на предна лява гума. Люис направи чудесна обиколка, а и второ място не е чак толкова лошо.”