Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Вече не мисля за неуспехите по три дни

Хамилтън: Вече не мисля за неуспехите по три дни

17
0

Люис Хамилтън разкри част от начина, по който се справя с напрежението в шампионата на Формула 1 – особено в сезон като изминалия, в чийто край той спечели втора титла в кариерата си.

Английският пилот на Мерцедес обясни, че вече не мисли за неуспехите по три дни. Това му помогнало да преодолее трудните моменти през годината.

– Най-важното нещо тази година, а може би и миналата, бе, че успявах да преодолея нещата бързо. Преди исках да мисля какво е станало. Сега боли за кратко, но бързо превключвам и на следващия ден вече съм добре. В миналото този процес ми отнемаше дни. Преди години допуснах грешка… Върнах се в хотела си и не излязох от там три дни. Толкова ядосан бях – обясни Хамилтън пред Скай Спортс.

Той коментира също така битката със съотборника си Нико Розберг и предположенията, които бяха тиражирани цял сезон, за фаворизиране на единия или другия в двубоя за титлата.

– Когато се присъединих към отбора, дадох да се разбере, че не искам никакъв статут. Пожелах еднакво отношение. Ясно е, че на отбора щеше да му е трудно да балансира между двама пилоти с един и същи болид и да помага и на двамата да печелят. Те ни позволиха да се състезаваме и това е истинското доказателство за успеха ни тази година. За щастие аз съм само на 29 години. Естествено, че искам да спечеля още една титла. Но когато взех първата, разбрах, че съм сред малкото привилегировани (да са шампиони). Затова няма да съм алчен и да казвам, че искам 10. Трябва да си благодарен за онова, което имаш – допълни Хамилтън.